Artėjančiam XVIII festivaliui jau brandinamas ypatingasis Juodaragio alus. Ketvirtąjį kartą festivaliui (ir šeštąjį iš viso) jį gamina „Dundulio“ meistrai, kurių aludarystės kūriniai pastaraisiais metais stebina vis labiau pačia geriausia prasme. Šiemet Juodaragio šventiniam gėrimui virti pasirinktas Širvėnos bravoras šalia Biržų.

Kadangi festivalio tema švyti vaiskiomis ir šiltomis spalvomis, Juodaragio receptūros autorius Simonas Gutautas nutarė nustebinti visus – šįkart kadaginis elis bus ne įprastai tamsus, bet auksinės medaus spalvos! Pasak aludario, šviesiame aluje daug geriau atsiskleis savitoji Juodaragio sudėties dalis – kadagiai. Jų alun suberta išties nemažai! Gerokai pagausinta ir kvapniųjų apynių – gėrimas bus gardžiai kartesnis, su spygliuočių ir vos vos juntamu medaus poskonių subtilumais. Alui subrendus, jo svaigometras rodys apie 5 laipsnius nuosaikios stiprybės.



Gamybai parinktas laikas leis Juodaragio alui pratūnoti vėsioje brandykloje pusantro mėnesio, todėl jo išbaigtą skonį jau bus galima ragauti geriausiuose alaus kultūros baruose likus savaitei iki MJR. Beje, pačiame renginyje šis alus bus pilamas į specialiai Juodaragiui pagamintus bokalus, taip ženkliai sumažinant išmetamo plastiko kiekį. Sekant geriausiais ekologiniais festivalių pavyzdžiais, šiemet MJR įvedamas užstatinės gėrimų taros principas, kuris festivalio lankytojams turėtų būti išties mielas.

Juodaragio misos užragavimas nuteikė labai pakiliai ir smalsiai, alaus gamybai pasitelkti nuoširdžiausi burtai bei užkalbėjimai. Tikimės, kad firminis festivalio gėrimas nustebins savo puikumu, tačiau primename, kad mėgautis juo dera atsakingai ir saikingai, su pagerbimu. Taip pat alaus nepatartina maišyti su midumi, kuris XVIII festivalyje irgi bus pristatomas.

Už barzdas ir kasas! Ir skaidrias makaules! ;))

MJR XVIII Bičiuliai